Weekendje weg Groningen

Ontdek Groningen en Ommeland

Driedaags toeristich weekend-arrangement met twee overnachtingen en ontbijtbuffet voor 2 personen vanaf  €160,- 
geen boekingskosten ex toeristenbelasting € 1,75 per nacht per persoon.

ervaar de weidsheid in Groningen

De weidsheid van (Oost) Groningen gaat elke verbeelding te boven. Boven het Oldambt ziet u de prachtigste luchten. Als u fiets of wandelt door de omgeving vliegt de dag voorbij. Kortom: Groningen is zeer de moeite waard. Onder de rubriek “Wat te doen in Groningen” geven wij u enkele suggesties voor een geslaagd weekendje weg.

Wat te doen in Groningen Stad en Ommeland

Veel leuke dingen te doen in Groningen. Op nog geen 20 kilometer afstand ligt de prachtige stad Groningen. Vol cultuur, bezienswaardigheden en goede restaurants. Leuk om te winkelen of op een van de vele terrassen te zitten. Leuk winkelen kunt u ook in de rozenstad Winschoten met zijn gezellige winkelstraatjes. In Appingedam ziet u de hangende keukens. Mensen die hun huizen wilden vergroten, konden dit alleen doen door hun keuken aan de buitenzijde van de woning te bouwen. Hangend en zwevend boven de smalle grachten lijkt het alsof ze er elk moment af kunnen vallen. Gelukkig is dat maar schijn. 

dagtripje Duitse Waddeneiland Borkum

Wat u zeker moet doen is een dagtripje naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Na een boottocht van zo’n 45 minuten komt u in een omgeving die een heerlijk vakantiegevoel oproept. Het Duitse eiland Borkum is het meest westelijke en tevens het grootste eiland van de Oost-Friese waddeneilanden.

Houdt u van historie en geschiedenis?

Liefhebbers voor historie en geschiedenis komen volledig aan hun trekken in Nieuweschans, Oudeschans en de vestingstad Bourtange. Als u door Bourtange loopt gaat u 250 jaar terug in de tijd. In de alom bekende Zeehondencreche in Pieterburen komt u alles te weten over zeehonden en de zeehondenpopulatie in de Waddenzee. De fietsknooppunten in het Oldambt leiden u door de mooiste stukken van de “graanrepubliek” en de imposante herenboerderijen.

Groningen staat bekend om zijn borgen, landgoederen en kastelen. De dichtstbijzijnde is de Fraeylemaborg in Slochteren. Deze is zeer zeker de moeite van het bezoeken waard.

BoekenBuchenBooking